top of page

'De Bevrijding' is een musical over opoffering, strijd, onvoorwaardelijke liefde en overwinning. De musical vertelt het indrukwekkende waar gebeurde verhaal, wat, na het ontstaan van de aarde en de zondeval, begint bij de geschiedenis van Abraham. 

 

Hij geeft gehoor aan de opdracht van een, voor hem, onbekende God, om te gaan naar een vreemd land om zo de grondlegger te worden van een groot volk. Vele jaren later, als dit volk is ontstaan en in het land Kanaän leeft, vervalt het volk in afgoderij en worden ze uiteindelijk naar Babel gestuurd om daar in ballingschap te leven. 

 

Er moet een plan komen om het volk te redden van de ondergang, een plan waarbij het grootste offer gegeven moet worden dat ooit in het bestaan van de mensheid plaats vindt om zo de mensheid te bevrijden van terreur en vernietiging. 

 

“De Bevrijding” brengt op humoristische maar ook indringende wijze het verhaal van dit plan, ontstaan vanuit onvoorwaardelijke liefde voor de mensen. Een verhaal van een man die de stap neemt om deze schijnbaar onmogelijke opdracht te vervullen en dit uiteindelijk met de dood moet bekopen.

Door de indrukwekkende muziek en pakkende teksten wordt dit verhaal op een meesterlijke wijze vertolkt door de musicalgroep Adonai. De musical wordt begeleid door band en orkest.

 

MLP_4695 1.jpg
4 Emmeloord2018-155A.jpg
bottom of page